Henk Schiffmacher-speculaas binnenkort geveild

Eerder kon je op BakkersBaas al lezen dat Henk Schiffmacher, één van Nederlands bekendste tatoeëerders een aantal nieuwe speculaaspoppen had ontworpen. Dit idee is ontstaan in de kroeg. Fred Tiggelman, de eigenaar van bakkerij Hartog’s Volkoren kwam Henk Schiffmacher tegen in café Hesp. Ze dronken flink en ze discussieerden over Zwarte Piet. Tijdens het nuttigen van de nodige alcoholistische versnaperingen ontstond het idee om nieuwe koeken te ontwerpen die voor iedereen leuk zijn.

Speculaaspoppen

Uiteindelijk zijn er twee traditionele uitziende speculaaskoeken ontworpen, uiteraard met een moderne twist. Op één van koeken is straks de tatoeëerder zelf te zien en op de ander zijn vrouw en hun trouwe viervoeter. Ondertussen is het ontwerp klaar en zijn de walsen besteld.



Veiling 

Op vrijdag 13 oktober worden er 100 speculaaspoppen met een gouden laagje gebakken door de tattookunstenaar en eigenaar Fred Tiggelman. Deze speculaaspoppen worden per opbod verkocht. De opbrengst van de veilig zal overgemaakt worden naar de organisatie Peaches & Sioux tot the Rescue. Deze organisatie zet zich in voor zwerfhonden in Kiev.

Henk Schiffmacher ontwerpt Hartogs nieuwe speculaaspoppen en koekjes..

Geplaatst door Hartog's Volkoren op zaterdag 2 september 2017

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here