Mensen overnachten op Utrechts plein voor gratis donuts

Op dit moment zitten er op het Vredenburgplein heel wat mensen te wachten voor de nieuwe winkel van Dunkin’ Donuts. De eerste kandidaat zat er gistermiddag al rond 14.00 uur. Het bedrijf heeft namelijk een leuke openingsstunt georganiseerd bij het openen van dit nieuwe filiaal in Utrecht. De eerste honderd klanten krijgen namelijk een jaar lang gratis donuts. Twee beveiligers zijn ingehuurd om de boel in goede banen te leiden. Deze openingsstunt organiseerde men ook bij de opening in Amsterdam.

Het verhaal

Het verhaal van Dunkin’ Donuts begint in 1948 met ‘Open Kettle’, een donut- en koffierestaurant in Quincy, Massachusetts. Hier serveert oprichter William Rosenberg donuts voor vijf cent en koppen kwaliteitskoffie voor 10 cent. Na een brainstormsessie met zijn leidinggevenden verandert Rosenberg de naam in 1950 in ‘Dunkin’ Donuts’. Zijn doel: “De meest verse en heerlijke koffie en donuts maken, snel en zorgvuldig, in een moderne, goed ingerichte winkel.” Deze filosofie is voor het bedrijf nog altijd leidend.

Het wachten wordt bijna beloond

Om 07.00 uur gaat de winkel officieel open. Wanneer de eerste honderd klanten dan een doosje donuts kopen krijgen ze een pas van het personeel. Met deze pas kunnen ze een jaar lang elke week een doos vol met donuts ophalen.





Update: Beelden van de opening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here