Dit weekend kun je de kassen met Nedervanille bezoeken

Vanille is één van de meest kostbare specerijen op aarde. Deze schaarse orchidee groeit alleen in tropische oorden. De prijs van vanille is al geruime tijd naar een recordhoogte gestegen. Dit komt vooral omdat de vraag naar vanille enorm is gestegen en i.v.m. de storm die in Madagaskar een groot deel van de oogst heeft vernietigd. Eerder kwamen wij van BakkersBaas ook al met het nieuws dat men in Nederland ook druk bezig is met Nedervanille. Aankomende zondag kun jij hier een kijkje gaan nemen.

Wageningen University & Research

Wageningse onderzoekers werken met collega’s en bedrijven aan de teelt van de vanilleorchidee in kassen. Ondertussen is het ze ook gelukt om vanille te verbouwen. Dit gebeurd in de kassen van Wageningen University & Research in Bleiswijk. Dankzij de gecontroleerde teelt onder glas kan de tuinder kwaliteitsvanille produceren en sturen op het gehalte vanilline. Daardoor kan de ‘nedervanille’ ook kansen bieden voor ontwikkeling van een medicijn tegen de schimmelinfectie candida. Daarmee werkt Wageningen University & Research aan de kwaliteit van leven. In onderstaand filmpje kun je bekijken hoe de bloemen worden bestoven.



World Food Day

In het kader van World Food Day worden er dit weekend door heel Nederland verschillende activiteiten georganiseerd. Zondag 15 oktober is het zelfs mogelijk om de kassen met Nedervanille te bezoeken in Bleiswijk. Je kunt via deze link kaarten bestellen. Let op: Verzamelen bij de bushalte op de Binnenrotte (voor de Laurenskerk). Excursie is inclusief vervoer met de bus naar de WUR in Bleiswijk. In totaal kost je dit 4 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here