Bronzen medaille voor BoulangerieTeam tijdens EK

Het BoulangerieTeam van Nederland nam de afgelopen deel aan het EK Boulangerie in Nantes. Ze verdedigden hier de Europese titel. Uiteindelijk behaalde het team een bronzen medaille tijdens Europese kampioenschap. Het BoulangerieTeam van Nederland werd vertegenwoordigd door Mark Plaating, Tim Boers en Kris Huijsman. Naast Nederland namen ook België, Denemarken, Spanje, Italië, Portugal en het thuisland Frankrijk deel aan het EK.

De jury

Volgens de jury was het niveau bijzonder hoog en deden de winnende landen weinig voor elkaar onder. De coach, Wietse Schiere, kijkt met een bijzonder trots gevoel terug op de wedstrijd. “Tijdens de wedstrijd hebben de mannen netjes gewerkt en ruim binnen de tijd alle producten gemaakt. De samenwerking was bijzonder goed. Het is mooi dat we hier het podium halen, want de concurrentie was moordend. De jongens hebben er keihard voor gewerkt. Na een jaar lang trainen is dit een prachtige beloning.”De showtafel van het team

Het team maakte een schitterende showtafel met daarop verschillende producten in de categorieën brood, viennoiserie en sierstuk. Het thema van deze wedstrijd was als volgt; ‘verhalen of legendes uit eigen land’. Het team koos ervoor om de ontsnapping van Hugo de Groot uit Slot Loevestein te gebruiken voor hun producten. De producten kun je hieronder bekijken.

Winnaars

Uiteindelijk won het BoulangerieTeam van Nederland de bronzen plak. Nederland moest alleen winnaar Frankrijk en nummer twee Italië voor zich laten op het podium.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here