Bakkers dreigen met staking

Afgelopen maandag hebben CNV vakmensen, NBOV en NVB een overeenstemming bereikt over een nieuw cao voor het Bakkersbedrijf. Dit nieuwe cao heeft een looptijd tot en met 31 maart 2019. CNV vakmensen, NBOV en NVB zijn blij met het nieuwe cao, echter de vakbond FNV is het niet eens met afspraken die zijn gemaakt. Bij de vakbond zijn vierduizend bakkers aangesloten die nu dreigen met een staking. Ze vinden de loonsverhoging te laag en eisen ook betere arbeidsomstandigheden.

Nieuwe cao Bakkersbedrijf

Gedurende tot 31 maart 2019 zullen de bakkers een loonsverbetering van 3,75% krijgen. Ook wordt er op verschillende punten onderscheid gemaakt tussen industriële en ambachtelijke bakkers. Bakkers die werkzaam zijn in een ambachtelijke bakkerij krijgen vanaf volgens jaar bijvoorbeeld geen toeslag meer voor werken op Koningsdag.

Ook zal er een extra individueel budget vrijgemaakt worden voor scholing van een werknemer. Ook kan er met instemming van de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging geëxperimenteerd worden met een tijd voor tijd-regeling. Op deze manier kunnen werkgever en werknemer schuiven met uren wanneer beide het hierover eens kunnen worden.


FNV

De bakkers die aangesloten zijn bij de FNV vinden de loonsverhoging te laag en eisen ook betere arbeidsomstandigheden. Vooral met de zogenaamde urenbank, die in de alinea hierboven wordt beschreven zijn de bakkers het niet eens. Ze hebben het idee dat ze straks om de haverklap naar huis worden gestuurd om daarna deze niet gewerkte uren weer in te kunnen halen. Ook willen de bakkers gewoon toeslagen voor het werken op feestdagen.

Volgen een bestuurder van FNV hebben de bakkers geen andere keus dan om te gaan staken. Een aantal werknemers geeft zelfs aan dat ze last hebben van intimidatie op de werkvloer en het idee krijgen dat ze moeten instemmen met dit nieuwe voorstel. Men kondigt dan ook alvast acties in de vorm van stakingen aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here