Graanbedrijf Meneba in Belgische handen

Het graanbedrijf Meneba Holding BV aan de Brielselaan in Rotterdam wordt overgenomen door het familiebedrijf en branchegenoot Dossche Mills. Men hoopt hierdoor samen sterker te staan in de Benelux en Frankrijk en bij de export van bloem naar andere markten buiten de Europese Unie. Onderstaand persbericht kunnen we terugvinden op de website van Meneba.

Persbericht

© Meneba:

Dossche Mills, een Belgisch familiebedrijf, heeft vandaag overeenstemming bereikt inzake de voorgenomen overname van Meneba Holding BV, Rotterdam.

Zowel Meneba als Dossche Mills zijn beide graaniconen op hun respectieve markten in België en Nederland. De groep zal bijna 500 medewerkers tellen, ruim 1,2 miljoen ton tarwe vermalen en een omzet van afgerond €350 miljoen genereren. Beide bedrijven hebben in hun afzonderlijke thuismarkt een sterke positie op vlak van de productie en verkoop van bloem, bloemmixen en afgeleide producten voor diverse toepassingen zoals brood, banket, biscuit, voedingsindustrie en diervoeding.

Door het samengaan zal de groep in de Benelux, Duitsland en Frankrijk nog efficiënter haar klanten kunnen bedienen vanuit de verschillende locaties, en tegelijk een betere klantenservice en een breder productgamma kunnen aanbieden.
Door het samengaan ontstaat eveneens een sterke positie op vlak van export van bloem buiten de EU.

Kristof Dossche, CEO Dossche Mills: “ Met de sterke internationale positie van Meneba en haar sterke imago op vlak van bakkerijbloem zullen wij in staat zijn nog beter in te spelen op marktwensen en de noodzakelijke schaalvergroting die onze klanten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland van ons verlangen.”

André van der Padt, CEO Meneba: “Met deze overname komt Meneba eindelijk terecht waar het hoort: bij een familiebedrijf die over generaties denkt. Hiermee is de toekomst van Meneba veilig gesteld. Met de gezamenlijke kennis ben ik blij onze klanten nog beter te kunnen bedienen in de gehele Benelux en daarbuiten.“

De overname is nog onderhevig aan de goedkeuring van de Ondernemingsraad van Meneba en de Nederlandse Mededingingsautoriteit de Autoriteit voor Consument en Markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here