Controle Markthal: muizen en smerige bedoeling

De Rotterdamse Markthal wordt geteisterd door een muizenplaag. Na een inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werden er bij 19 bedrijven ongedierte aangetroffen. Bij 17 andere zaken was het eigenlijk gewoon een smerige bedoeling en dus de hygiëne niet in orde. De controleurs vonden uitwerpselen of aangevreten verpakkingen.

Spoedoverleg

De ondernemers van de Markthal in Rotterdam hebben gisteren spoedoverleg gehad met vastgoedeigenaar Klépierre over de aanpak van de muizenplaag. De beestjes komen erg gemakkelijk binnen via de openbare ruimte. Van dit overleg zijn nog berichten naar buiten gekomen in het nieuws. Wel kwam de NVWA met een advies om het ongedierte te bestrijden.


Advies

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft verschillende adviezen opgesteld om de ondernemers te helpen die last hebben van muizen. Het ongedierte moet op een professionele wijze worden bestreden. Dit betekent dat dit moet gebeuren door een bedrijf dat hiervoor erkend is of iemand met een vakbekwaamheidsdiploma. Ga niet zelf aan de slag, dit is streng verboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here