Hoger btw-tarief voor groente en fruit gaat gewoon door

Ons kabinet is erg standvastig en wil daarom niets weten van een lagere belasting op groente en fruit. Veel mensen in Nederland eten nog steeds te ongezond. Sinds de eeuwwisseling is groente al 46% duurder geworden en fruit 43%. Zes op de zeven Nederlanders eet er te weinig van, maar het plan om het btw-tarief voor levensmiddelen te verhogen van 6 naar 9 procent gaat gewoon door.

Groente- en fruitconsumptie 

Volgens Foodwatch, de voedselwaakhond van Nederland, eet een volwassene gemiddeld 139 gram groente en 113 gram fruit per dag. Deze hoeveelheid ligt ver onder de aanbevolen hoeveelheid door de Schijf van Vijf, die 250 gram groente en 200 gram fruit voorschrijft.



Regelgeving

De afgelopen maanden is er veel verzet geweest op deze verhoging. Verschillende wetenschappers, artsen en consumentenorganisaties waren fel tegen op dit besluit. Op de website van het Algemeen Dagblad lezen wij dat minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gisteren in de Tweede Kamer te melden had dat een uitzondering voor gezond voedsel vanwege Europese regels niet mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here