Eikeltjes

Eikeltjes zijn heerlijke schuimkoekjes met abrikozenjam, amandelschaafsel en chocolade. Door de juiste modellen te spuiten en de koekjes op een bepaalde manier af te werken lijken de koekjes uiteindelijk ook echt op eikeltjes. De abrikozenjam kan natuurlijk ook vervangen worden door een andere smaak jam of eventueel een crème.

Grondstoffen Gram
Eiwit 200
Fijne kristalsuiker (schiftsuiker) 300
Drooggemalen – Mengsel Gram
Amandelen of amandelschaafsel 200
Kristalsuiker 150
Zetmeel 30
Vanille 5
Overige grondstoffen Gram
Abrikozenjam





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   170° Celsius.
  • Baktijd:                ±10 a 15 minuten

Werkwijze:

  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Leg ook een spuitzak met een ronde spuit (10 mm) klaar.
  • Maak een progresbeslag zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Vul de spuitzak.
  • Spuit de eikeltjes. Tip: probeer een dopje te zetten en beweeg tijdens het spuiten je spuitzak iets naar beneden en stop dan ook met knijpen. Op deze manier krijg je het vormpje van een eikeltje.
  • Direct bestrooien met amandelschaafsel. Tip: gebruik amandelschaafsel dat eventueel al iets gebruneerd is voor een mooier kleurcontrast.
  • Het overtollige schaafsel van de plaat af schudden.
  • Afbakken in een oven van ca. 170°C.
  • Na het afkoelen de helft van de eikeltjes omdraaien.
  • Met een spuitzak een dopje abrikozenjam opbrengen.
  • Andere helft van de eikeltjes erop leggen.
  • Chocolade tableren of imitatiechocolade smelten.
  • De bovenkant van de eikeltjes doorhalen door de chocolade. Tip: leuke decoratietip: zet een schaaltje met kristalsuiker klaar en zet het doorgehaalde eikeltje – het gedeelte waar de chocolade zit in de suiker.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here