Kokosschuim

Liefhebber van schuimkoekjes en kokos? Zoek dan niet verder. In dit recept gaan we je namelijk helpen bij het maken van kokosschuim. Voor dit heerlijke schuimkoekje gaan we een rauw schuim bereiden en deze verwerken tot bâtons of kransjes. Wil je iets wat meer gekleurde kokossnippers op het schuimpje dan is het raadzaam om deze lichtjes te bruneren in de oven. Laat deze dan wel eerst even goed afkoelen.

Grondstoffen Gram
Eiwit 100
Fijne kristalsuiker (castormelis) 100
Kristalsuiker (iets groffer) 250
Kokos 60
Overige grondstoffen Gram
Kokos – decoratie 50





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   125° Celsius.

Werkwijze:

  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Leg ook een spuitzak met een grote ronde spuit klaar.
  • Maak een rauw schuim zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Meng de kokos met de suiker die je door het opgeklopte eiwit met het eerste deel suiker moet spatelen.
  • Spatel dit voorzichtig door het opgeklopte eiwit met de schiftsuiker.
  • Spuitzak klaarleggen met rond spuitje 12 mm (ongeveer).
  • Vul de spuitzak.
  • Spuit bâton modellen van ca. 7 cm. op de bakplaten met bakpapier.
  • Bestrooien met kokos. Tip: deze kokos kun je eventueel van te voren al iets kleuren door het in de oven plaatsen. Doe dit dan wel voordat je gaat beginnen. Dan kan het afkoelen.
  • Afbakken in een oven van 125°C en wanneer mogelijk de stoomschuif open. Tip: thuis kun je ook de ovenklep eventueel op een kiertje zetten (mits dit mogelijk is).
  • Wanneer de schuimpjes loskomen van het bakpapier is dit al een indicatie dat ze bijna klaar zijn. Pak een schuimpje van het midden van de bakplaat, breek deze in tweeën en bepaal of je het schuimpje nog iets langer wil bakken.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here