Herenbanket

Een variant op paleisbanket is herenbanket. Ditmaal geen heerlijk spijskoekje met een combinatie van jam en fondant maar er is nu gekozen voor heerlijke stukjes gember. De werkwijze van dit koekje komt behoorlijk overeen met die van paleisbanket. Uiteraard zal de smaak van dit koekje wel echt compleet anders ervaren worden.

Grondstoffen Gram
Spijs 250
Ei ± 25 (afhankelijk of de spijs al afgestapt is met ei)
Citroenrasp 5 – 10
Overige grondstoffen  Gram
Gembersnippers en abrikozenjam

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   240° Celsius.
  • Baktijd:                ±10 minuten (schroeien, de kern moet zacht blijven).





Werkwijze:

  • Draai de spijs aan met de citroenrasp en ei.
  • Doe het ei in gedeelten erbij, hiermee voorkom je klontjes.
  • Draai het aan tot een mooie spuitbare massa.
  • Doe de aangedraaide spijs in een spuitzak waar een kartelspuit inzit.
  • Spuit op ouwel of op bakpapier twee banen spijs tegen elkaar aan.
  • Direct na het opspuiten midden op de banen de gembersnippers goed verdelen.
  • Ook herenbanket laat je eerst goed aandrogen voordat je deze gaat bakken.
  • Tip: Bak ze op een onderplaat of leg een stuk krant of dubbelgevouwen bakpapier extra onder het ouwel of bakpapier. Hiermee voorkom je dat de onderkant verbrand en dus lekker zacht blijft.
  • In de bakkerij noemen we het bakken van herenbanket vooral “schroeien”. Het is de bedoeling dat de spijs vooral zijn zachte structuur behoudt.
  • Met ingekookte abrikozenjam en een kwast de banen van spijs strijken.
  • Overtollige ouwel verwijderen.
  • Even laten afkoelen en dan stukjes snijden.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here