Bakkerij Anne & Frank in centrum Amsterdam verandert naam

De nieuwe Amsterdamse bakkerij Anne & Frank gaat haar naam aanpassen. Eigenaar Roberto gaat de naam van zijn zaak veranderen nadat er op sociale media ophef over is ontstaan. Vooral op Twitter is de naam van de bakkerij in opspraak geraakt. De woorden ‘bizar’ en ‘smakeloos’ komen daar regelmatig voorbij. De nieuwe bakkerij bevindt zich redelijk dichtbij het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht.

Eigenaar Roberto aan het woord

Voor Roberto kwam de ophef nogal onverwachts. In een interview met AT5 heeft hij dan ook het volgende te meldden. ‘Anne Frank is voor heel veel mensen een heldin en voor mij ook. Omdat mijn zaak in de buurt van het Anne Frank Huis zit, leek het me wel een mooie naam. Ze is natuurlijk wereldberoemd.’

De eigenaar zegt dat hij ‘het er niet te dik bovenop wilde leggen’. ‘Daarom heb ik voor Anne & Frank gekozen. Ik heb niemand willen kwetsen. Wat zij heeft meegemaakt, is nogal wat. Ik vond het daarom gewoon een mooi eerbetoon.’LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here