Bierbrouwer maakt bier van oud brood

Deze bierbrouwer is niet de eerste brouwer die van brood bier maakt maar toch zijn wij erg blij met deze ontwikkeling. Vorig jaar onthulde Meester Boulanger Robèrt van Beckhovenonthult zijn nieuwste bierbrood. En het bedrijf Instock bracht vorig jaar naast aardappelbier ook al broodbier op de markt.

Broodverspilling

Brood is na zuivel één van de meest verspilde producten. In Nederland worden dagelijks 400.000 broden weggegooid. Dat is natuurlijk een gigantische hoeveelheid. In dit nieuwe biertje van Kees Bubberman uit Middelburg zitten ongeveer twee sneetjes brood per flesje. Dit zijn uiteraard nog geen 400.000 broden maar alle beetjes helpen.


Het biertje

Het brouwproces heeft vier weken geduurd. Er zijn ongeveer 2500 flesjes geproduceerd. Het is uiteindelijk een biertje geworden dat zich begeeft tussen een Belgisch blond biertje en pils. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5,5 procent en is voorlopig alleen te koop in de bakkerswinkels van Marco en Willeke Nieuwenhuijse voor 1,65 euro per flesje en 19,50 euro voor een doos van twaalf flesjes. Via de webshop op de site marcosbakhuys.nl is het bier ook te bestellen. Het biertje is sinds vorige week woensdag verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here