Bruine eieren meer in trek dan witte eieren

In de bakkerij wordt regelmatig ei gebruikt en dit zal voor de bakkers thuis niet anders het geval zijn. In de aflevering van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde van gisteravond ontdekt men dat bruine eieren veel geliefder zijn dan witte, terwijl ze niet gezonder zijn. Maar nu blijkt ook dat vooral supermarkten hier geld aan proberen te verdienen.

Bruine eieren

Waarom zijn die bruine eieren dan geliefder? Dat komt doordat de eerste scharreleieren toevallig bruine eieren waren, legt de eigenaar van kippenbedrijf Kipster in het tv-programma uit. Daarnaast schijnen consumenten bruine eieren te associeren als het soort eieren die gezonder zijn.

Supermarkt

Nu blijkt ook nog eens dat een bruin ei ongeveer 7 à 8 cent meer kost dan een wit ei. Gemiddeld kosten witte exemplaren zo’n 16 cent, terwijl de bruine variant ongeveer 24 cent moet kosten. In de aflevering van Keuringsdienst van Waarde blijkt uiteindelijk dat de Nederlandse pluimveehouders niet rijk worden van dit verschil. Zij krijgen een verschil dat varieert in een verschil van enkele tienden van een cent per ei wat ze meer krijgen. Uiteindelijk zijn de supermarkten de grootverdieners aan dit hele verhaal.




De aflevering van Keuringsdienst van Waarde kun je terugkijken via deze link. Deze is zeker het kijken waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here