Gek op chocolade en dol op koekjes? Dan hebben wij vanaf vandaag een heerlijk simpel recept voor lekkere Chewy Chocolate Chip Cookies. In deze heerlijke robuuste chocolade koekjes zitten stukjes chocolade, zowel puur, melk en wit. Daarnaast zijn de koekjes ook nog eens super gemakkelijk te maken. In principe is de werkwijze hetzelfde als die van botermoppen. Dit betekent in no time lekker smikkelen.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 240 |
Basterdsuiker | 120 |
Kristalsuiker | 120 |
Zout | 3 |
Patentbloem | 260 |
Cacaopoeder | 40 |
Koolzuur | 6 |
Overige grondstoffen | Gram |
Callebaut druppels – Puur/melk/wit | 80/80/80 |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 175° Celsius.
- Baktijd: ±18 – 20 minuten.
Werkwijze:
- Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
- Draai dan de chocoladedruppels van Callebaut door het deeg.
- Als het deeg nog hanteerbaar is kun je gelijk pillen rollen met een doorsnede van 3 centimeter. Verdeel eerst het deeg in een aantal stukken.
- Tip: Is het deeg erg zacht dan is het wijs om het deeg even te koelen voordat je er pillen van gaat rollen.
- Laat de deegpillen opstijven in de koelkast of vriezer.
- Snij plakjes van 1,5 centimeter breed. Door de stukjes chocolade die in het deeg zitten is het soms wat lastiger snijden.
- Zet deze in verband op je bakplaat.
- Bak de koekjes af.