Chocolade “nodig” tijdens de wintermaanden

Goed nieuws over chocolade willen we altijd wel horen, dus we hebben weer een nieuwe dosis voor je. De afgelopen jaren hebben we regelmatig onderzoeken voorbij zien komen waarin een hoop goede bijkomstigheden aan het licht werden gebracht wanneer je chocolade eet. Bijvoorbeeld dat het eten van chocolade de kans zal verminderen op een hartritmestoornis. En zo zijn er nog veel meer voordelen aan het eten van chocolade. En dan met name pure chocolade.

Vitamine D2

Het smikkelen van chocolade is volgens de onderzoekers van de Duitse Maarten Luther-Universiteit (MLU) en het Max Rubner-Institut een uitstekend middel tegen de winterblues. Dit heeft te maken met de seizoensvariaties in licht waardoor onze biologische klok verstoord raakt en niet meer ‘gelijk loopt’ met het daglicht. Hierdoor ontstaat een “tekort” aan vitamine D. Melkchocolade en witte chocolade bevatten veel minder vitamine D.Kenmerkende symptomen van de winterblues zijn:

  • Moeheid en lusteloosheid;
  • Prikkelbaarheid;
  • Overdreven angstig;
  • Concentratieproblemen;
  • Overdreven eten en slapen;
  • Gewichtstoename.

Dit wordt ook bevestigd door voedingsdeskundige Gabriele Stangl van het MLU. “Veel mensen komen naar moeilijk aan genoeg vitamine D. Dat probleem wordt tijdens de winter alleen maar groter.”

Uiteraard blijft ons advies om chocolade altijd met mate te blijven eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here