Winnaars Gouden Gard 2018 zijn bekend

Vanavond is de winnaar van de Gouden Gard bekend gemaakt tijdens een prijsuitreiking die ook via de Facebookpagina te zien was. In het Miele Experience Center in Vianen vond de prijsuitreiking plaats. In onderstaand bericht kun je de reglementen lezen betreft de Gouden Gard en de Talentenprijs en worden tevens de winnaars bekendgemaakt.

Gouden Gard

Voor de wedstrijd om de Gouden Gard worden op de wedstrijdlocatie in zes uur tijd de volgende onderdelen gemaakt:

  • showstuk, bestaande uit eetbare onderdelen;
  • twee identieke desserttaarten met diameter tussen 14 en 18 cm;
  • drie soorten friandises van maximaal 25 gram per stuk;
  • twee soorten bonbons van maximaal 20 gram per stuk;
  • acht gebakjes.

Verschillende juryleden beoordelen de gemaakte producten onder andere op: gekozen thema, opbouw, vulling, smaak, combinatie en kleuren, originaliteit, hygiëne, orde en totale organisatie. Een optelsom van alle punten bepaalt wie de winnaar is van de Bronzen Gard, Zilveren Gard en Gouden Gard. Naast het uitreiken van de drie Garden wordt ook de Social-Media-prijs (stemming via Twitter en Facebook) voor het mooiste showstuk uitgereikt. Elke deelnemer ontvangt van de Vereniging Gouden Gard een oorkonde en een medaille als bewijs van deelname.

Winnaars Gouden Gard 2018

Lotte van Gorp werkzaam bij Huize van Wely heeft de Gouden Gard 2018 uiteindelijk gewonnen. Tweede werd Joanne Crajé en het brons ging naar Marc van Steijn. Hieronder zijn de etalages te zien van de nummer 1 tot 3.Talentenprijs

Voor de wedstrijd om de Talentenprijs wordt:

  • er voorafgaand aan de wedstrijd een beschrijving en receptuur van de taarten ingeleverd;
  • er op de wedstrijddag twee gelijke desserttaarten ingeleverd met diameter tussen 14 en 16 cm;
  • rekening gehouden het thema van dit jaar ‘Outer Space’.

Een taart wordt beoordeeld door een vakjury die onder andere kijkt naar: toegepaste technieken, samenstelling, smaak, combinatie van kleuren, originaliteit, verkoopbaarheid en invulling van het thema. De andere taart wordt tentoongesteld in een presentatieruimte.

De deelnemers met het hoogste aantal punten veroveren de 3e, 2e of 1e prijs van de wedstrijd om de Talentenprijs. Naast deze prijs wordt ook de Consumentenprijs uitgereikt door het vakblad Bakkers in Bedrijf. De ingeleverde taart wordt door beoordeeld op: de opbouw, vulling, smaak, kleurcombinatie, thema en snijdbaarheid. Tot slot ontvangen alle deelnemers van de Vereniging Gouden Gard een oorkonde en medaille als bewijs van deelname.

Winnaars Talentenprijs 2018

Lisanne Star van het Albeda College won het goud. Ricardo Heuvelink eindigde met een zilveren beker en tot slot ontving Eline Aarts het brons. Op de Twitter-pagina van de Gouden Gard kun je meer foto’s bekijken.

Bron: Cees Bakker – Albeda College
Bron: Cees Bakker – Albeda College – Nummer 1 en 2 Talentenprijs 2018
Winnaars Consumentenprijs 2018

Ricardo Heuvelink van het Albeda College en werkzaam bij De Berekuil in Ouderkerk a/d IJssel won ook de Consumentenprijs. Voorafgaand aan de bekendmaking kreeg hij al de vraag; “Hoe omschrijf je de smaak van je taartje?”. Hij antwoordde daarop o.a. met; “Een grote sensatie!”. Enkele minuten later kreeg hij te horen dat hij de Consumentenprijs in ontvangst mocht komen nemen.

Social Media Prijs

Het showstuk van Aline ten Napel won de Social Media Prijs. Tot 17:00 kon er vandaag via Facebook, Instagram en Twitter gestemd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here