Bakkersechtpaar hoeft geen taart te maken ter steun homohuwelijk

In 2014 weigerden een christelijk bakkersechtpaar uit Noord-Ierland een bestelling voor het maken van een taart met daarop de tekst ‘Steun het homohuwelijk’ en het logo van homorechtenlobbygroep QueerSpace. Deze taart werd besteld door een homorechtenactivist, vandaar dat de zaak aan het licht kwam. Volgens deze activist was dit discriminatie, twee verschillende rechtbanken geven hem gelijk. Het bakkersechtpaar Daniel en Amy McArthur kreeg een boete van 500 pond.

Het Britse Hooggerechtshof

Volgens het bakkersechtpaar is het steunen van het homohuwelijk in strijd met hetgeen dat in de Bijbel staat. Ze weigerden deze bestelling niet vanwege de geaardheid van de klant maar weigerden deze vanwege het uitdragen van de boodschap die op de taart moest komen. Het Britse Hooggerechtshof gaf uiteindelijk de bakkersechtpaar gelijk.

Het Hooggerechtshof kwam met de volgende uitspraak. “Het weigeren van een klant die homoseksueel is of het huwelijk voor homo’s steunt, zou onwettig zijn. Maar dit is iets totaal anders, nu werd het echtpaar gedwongen een taart te leveren met daarop een boodschap waarmee zij het absoluut niet eens zijn!”.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here