Amandel Triangels

Afgelopen schooljaar had ik een aantal studenten die wilden graag iets van wellingtonspijs maken maar dit moest dan stukswerk zijn i.p.v een koekje (gewichtgoed). Ik moest toen zelf ook even goed nadenken. Het was natuurlijk al een flink aantal jaren geleden dat ik zelf nog op school zat. En gedurende mijn carrière in de bakkerij heb ik vooral koekjes (gewichtgoed) gemaakt van deze heerlijke spijssoort. Toen schoot mij iets te binnen; Amandel Triangels of Amandel Driehoeken! Deze heerlijke koek van spijs heeft een “afwijkende” vorm maar is juist daarom misschien leuk om eens te maken en te presenteren voor de visite.

Grondstoffen Gram
Wellingtonspijs 500
Eiwit 50 – 55
Overige grondstoffen  Gram
Amandelschaafsel of grove melissuiker
Pure chocolade




Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   170° Celsius.
  • Baktijd:                ±14 minuten (afhankelijk van hoe groot en dik de koek gespoten is).

Werkwijze:

  • Doe de wellingtonspijs in de planeetmenger/mixer en gebruik een vlinder.
  • Voeg steeds een beetje eiwit toe en draai dit door de spijs. Tip: wanneer je al het eiwit in één keer toevoegt is de kans groot dat er klontjes in de spijs zitten. Hierdoor is het heel lastig spuiten.
  • Draai de wellingspijs met het eiwit aan tot een klontvrij en spuitbare massa.
  • Ondertussen leg je een spuitzak klaar met een ronde spuit (13 mm).
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Ook strooi je wat amandelschaafsel uit over je werkbank of op een plaatje.
  • Met behulp van de gladde spuit en de spuitzak, driehoeken op het bakpapier spuiten.
  • Til nu je bakpapier op en leg deze omgekeerd in de amandelschaafsel. Druk dit lichtjes aan zodat de amandelschaafsel aan de Amandel Triangels blijft plakken. Tip: Je kunt ook direct na het opspuiten, de Amandel Triangels in de grove melissuiker drukken. Dit geeft een andere uitstraling.
  • Zet de koeken daarna weer omgekeerd terug op je bakplaat en schud het overtollige amandelschaafsel van de bakplaat.
  • Bak de koeken af en laat deze afkoelen.
  • Chocolade tempereren of imitatiechocolade smelten.
  • De hoeken van de amandel triangels doorhalen in de chocolade.
  • Daarna op vetvrijpapier of siliconenpapier zetten.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here