Gevulde gemberboterkoek

Gevulde boterkoek is natuurlijk al erg lekker. Maar wanneer de spijs wordt vermengd met gember is het helemaal een feest. Ook voor de decoratie wordt nog wat gember gebruikt. Dit doen we vooral om het product uiteindelijk de juiste uitstraling te geven. Iedereen zal deze gemberboterkoek gelijk herkennen. Deze gevulde gemberboterkoek is binnenin heerlijk smeuïg, dankzij de spijsvulling en aan de buitenkant nog licht knapperig. Het enige dat je extra zal moeten aanschaffen is dus de gember.

Grondstoffen Gram
Boter 220
Basterdsuiker 110
Melissuiker 110
Zout 2
Citroenrasp 15
Ei 35
Patentbloem 250
Overige grondstoffen Gram
Eistrijksel
Spijs 400
Gember 100





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 minuten (tot ze licht goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze: zelf amandelspijs maken

Werkwijze:

  • Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
  • Maak eventueel zelf de amandelspijs zoals in bovenstaande werkwijze staat beschreven.
  • Hak de gember in fijne stukjes op een snijplank. Tip: er zijn ook gembersnippers verkrijgbaar.
  • Rol het deeg uit op 5 mm en steek een aantal plakken uit met een doorsnede van ongeveer 20 cm (afhankelijke van de grootte van de gebruikte boterkoekschaaltjes).
  • Leg de deegplakken in de boterkoekschaaltjes.
  • Verdeel netjes met een spuitzak de spijs over de deegplak (ongeveer 250 gram per boterkoek – 200 gram amandelspijs en ongeveer 35 gram gember – de overige 15 gram komt bovenop). Uiteraard kan ervoor worden gekozen om nog wat extra gember naar eigen smaak toe te voegen.
  • De spijs afdekken met een deegplak.
  • Deze heel lichtjes strijken met eistrijksel.
  • Verdeel wat fijne stukjes gember op deze deegplak ter decoratie.
  • Bak de gevulde gemberboterkoeken af in de oven.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here