Kaastabletten zijn vrij gemakkelijk te maken wanneer je enigszins bekend bent met het maken van een Frans korstdeeg. Wij gaan je in dit recept helpen bij het maken van een heerlijk pittig krokant kaaskoekje van korstdeeg/bladerdeeg. De werkwijze komt neer op het maken van een Frans korstdeeg. Alleen voegen we nu wat extra specerijen toe aan het voordeeg/gronddeeg en vermengen we de toerboter/margarine met fijngemalen oude kaas en Parmezaanse kaas. Om het geheugen even op te frissen wordt je hieronder even doorverwezen naar de werkwijze van Franse korst.
Grondstoffen voordeeg | Gram |
Korstbloem of patentbloem | 500 |
Zachte vetstof | 75 |
Water | 260 |
Eidooier | 15 |
Zout en peper | 5 gram zout (alleen bij het gebruik van margarine) en 3 – 5 gram peper. |
Grondstoffen vulling | Gram |
Fijngemalen oude kaas | 325 |
Parmezaanse kaas | 50 |
Korstboter of korstmargarine | 300 |
Aanwijzingen:
-
- Baktemperatuur: 175° Celsius.
- Baktijd: ±10 – 15 minuten.
Werkwijze:
- Werk de grondstoffen van de vulling goed door elkaar en laat dit wat opstijven. Dit kun je met de hand doen of gewoon even in de planeetmenger doen i.c.m. een deeghaak.
- Zet een voordeeg zoals in bovenstaande werkwijze uitgelegd wordt. Het verschil met de Franse korst zit hem in het feit dat er nu wat eidooier en peper wordt toegevoegd aan het voordeeg/gronddeeg.
- Bol dit deeg op en dek dit af met een stukje plastic.
- De vulling uit de tweede tabel soepel maken en tot een platte vierkante plak vormen.
- De deegbol insnijden en de punten met een uitrolstok weg rollen. Het middenstuk van het deeg moet dikker blijven.
- Vouw die vulling in net zoals dit gebeurt bij Franse korst.
- Vervolgens dit stuk deeg met vulling 2 hele Franse toeren geven (i.p.v. de 4 die in bovenstaande werkwijze vermeld staan).
- Rol na voldoende rust de plak uit tot een dikte van 10 mm en snij hiervan repen van 7 cm breed.
- Laat deze repen goed opstijven en snij hiervan plakjes van 4 mm dikte.
- Leg deze op een bakplaat met daarop een stuk bakpapier.
- Bak de koekjes af bij de gegeven baktemperatuur.