Pepernoot met ‘authentieke VOC-kruiden’ in opspraak

Van Delft De Pepernotenfabriek, met vestigingen door heel het land verkoopt pepernoten – wat eigenlijk kruidnoten zijn – met de tekst: ‘Met authentieke VOC-kruiden’. Omdat dit product ook verkrijgbaar is bij de Albert Heijn bereikt het uiteraard een groter publiek. Op de Facebookpagina van Dekolonisatie Netwerk voormalig Nederlands Indië, is dit product in opspraak gekomen. Dit netwerk zet zich in om aandacht te vragen voor de dekolonisatie agenda, m.b.t. alle relevante Indische, Molukse en Indonesische kwesties in Nederland en eventueel ook daarbuiten. Men heeft dan ook gezamenlijk een klacht ingediend bij de Albert Heijn en de leverancier.

De Pepernotenfabriek Van Delft

Een woordvoerder van De Pepernotenfabriek Van Delft laat weten dat het bedrijf zich van geen kwaad bewust is. Deze woordvoerder heeft het volgende te melden; “De VOC heeft ons heel veel welvaart en ontwikkeling gebracht. Of ze mogelijkerwijs dingen hebben gedaan die niet door de beugel kunnen, dat weet ik niet. Het is voor ons gewoon een verwijzing naar een belangrijke organisatie uit het verleden, die ons de kruiden heeft geleverd om pepernoten van te kunnen maken”.


Voor- en tegenstanders

Voorstanders melden op social media dat men niet zo moet zeuren wat ze zijn gewoon erg lekker. Tegenstanders sporen elkaar aan een negatieve recensie over de Pepernotenfabriek te schrijven. Een van de reacties op social media: “Authentieke VOC kruiden? Nee dankje, daar zijn duizenden mensen voor vermoord”. 

Op de website van Algemeen Dagblad (klik) is een videofragment te zien waarin enkele mensen wordt gevraagd wat zij van deze kwestie vinden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here