Prestigieuze titel – MOF – voor patissier uit Limburg

Sebastien Trudelle van Smores Pastry & Chocolates heeft in Frankrijk een belangrijke eretitel voor professionals in de patisserie in de wacht weten te slepen. Hij heeft een zaak in zowel Maastricht als ook in Meerssen. Deze week – afgelopen woensdag – is zijn werk bekroond met de Meilleur Ouvrier de France (MOF). Van de 15 kandidaten kregen er slechts vijf patissiers deze Franse eretitel.

MOF – Meilleur Ouvrier de France

Dit is een bijzonder prestigieuze titel voor vakmanschap in een bepaald vak. Er zijn iedere 4 jaar, wedstrijden om deze titel te bemachtigen. Voor deze titel zal jij je vak tot een hoger niveau moet zien te brengen middels het maken van een aantal meesterwerken. Daarbij telt niet alleen het uiteindelijke product. De jury kijkt ook naar de methode/werkwijze, de organisatie, de snelheid, het respect voor de regels en de kennis van de kandidaat. In de keuken/patisserie herken je de MOF’s aan hun kraag in de Franse driekleur, ze staan er in hoog aanzien.Thema

Om deze titel te bemachtigen moest hij drie kunstwerken van chocolade, suiker en gebak maken. Trudelle en zijn team zijn maanden bezig geweest met de voorbereidingen voor de wedstrijd, die het thema ‘Gisteren, Vandaag en Morgen’ had meegekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here