Tijdens de herstvakantie een recordaantal bezoekers voor Bakkerijmuseum

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem heeft tijdens de herfstvakantie een recordaantal bezoekers op bezoek gehad. De afgelopen twee weken hebben ruim 9000 bezoekers het museum bezocht. Ook werd afgelopen vrijdag de 50.000e bezoekers van dit jaar begroet. Het Bakkerijmuseum is erg blij met de stijgende bezoekersaantallen. In 2019 staat er namelijk een restauratie gepland die het nodige zal gaan kosten. De ANWB heeft het museum ook genomineerd voor Beste Uitje 2019.

Het museum

Op het noordelijkste puntje van de Veluwe, aan de oever van de IJssel, in de pittoreske vestingstad Hattem staat het grootste Bakkerijmuseum van Nederland. Drie prachtige monumenten, met elkaar verbonden door een tunnel onder de straat, tonen de rijke geschiedenis van brood en banket. Lang vervlogen tijden herleven in de 150 jaar oude bakkerij van het museum. Neem een kijkje in het dagelijks leven van de bakker, toe en nu, en laat u meevoeren door de rijke geschiedenis van brood en banket.

Afgelopen herfstvakantie maakten kinderen o.a. speculaaspoppen. Een bakker van het museum laat in onderstaand filmpje nog eens duidelijk zie hoe het moet. Je kunt trouwens nog steeds stemmen voor het “Beste uitje 2019” via de website van de ANWB.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here