Beste en lekkerste amandelstaaf komt uit Gelderland

In 1967 besloot een aantal bakkers de handen in een te slaan. Recepten en vakkennis werden gedeeld om elkaar te versterken. Dit was het begin van het Echte Bakkersgilde. Nu is er dit jaar onder deze Bakkersgilde een roomboter-amandelstavencompetitie gehouden. In de voorronde van deze competitie konden alle Echte Bakkers gedurende drie weken hun roomboteramandelstaaf aanbieden ter beoordeling.

Keuring

Uiteindelijk werden er 173 amandelstavenstaven gekeurd door Mark van Wijk, Keurmeester van grondstofleverancier en GildePartner Van der Pol, in samenwerking met de Keurmeester van het Nederlands Bakkerij Centrum. Gedurende deze voorronde was het niveau dusdanig hoog dat de norm voor het bereiken van de finale werd gesteld op het cijfer een 8,1. Uiteindelijke betekende dit een finaleplaats voor 15 bakkers. Hier werd onaangekondigd en anoniem een amandelstaaf gekocht. Met deze staaf is het uiteindelijke oordeel geveld.



Top 3

Echte Bakker Van Walderveen met winkels in Geldermalsen, Waardenburg, Beesd en Buren heeft uiteindelijk de beste roomboteramandelstaaf. Tweede werd Echte Bakker Toet uit Apeldoorn en Echte Bakker Koenen uit Westervoort ging er met het brons vandoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here