Dag 2 – World Chocolate Masters

Gisteren stonden er tijdens de World Chocolate Masters drie verschillende opdrachten op het menu voor de 20 finalisten. Aan het einde van wedstrijddag 2 werden er uiteindelijk 10 kandidaten gekozen die vandaag een gooi mogen doen naar het wereldkampioenschap. Het thema van deze editie van de World Chocolate Masters is “Futropolis”. Dit thema zal de finalisten uitdagen om zich voor te stellen hoe de toekomst van chocolade en banket eruit zal zien in 2025.

Dag 2 – Opdrachten uitgelegd

Zoals eerder aangegeven moesten de kandidaten deze dag aan de slag met drie verschillende opdrachten. Onderstaande foto’s zijn afkomstig van https://www.worldchocolatemasters.com – op deze website zijn ook alle andere gemaakte producten terug te vinden. Hieronder kun je een omschrijving van de opdracht vinden en enkele producten (foto’s) die door de kandidaten gemaakt zijn.

Opdracht #3: Or Noir Chocolate Bar of the Future

  • Een unieke chocoladereep van de toekomst van maximaal 100 gram. De jury wil in deze reep of tablet graag een combinatie van opwindende smaken en texturen proeven. De kandidaat moet zelf een innovatief ontwerp maken voor deze reep of tablet. Uiteraard als weerspiegeling van het Futropolis-thema.

Opdracht #4: Chocolate Snack to Go

  • Een chocoladesnack als een straatvoedselconcept dat op ieder moment bereid kan worden en gelijk opgegeten kan worden. In deze opdracht moet chocolade de dominante smaak zijn. De jury zoekt naar innovatieve ideeën die inspelen op de behoefte aan meer ‘onderweg’ snacken en straatvoedsel, maar met een chocolade-interpretatie. Smaken en texturen die het Futropolis-thema weerspiegelen.

Opdracht #5: Moulded chocolate bonbon

  • Een gemouleerde bonbon met één of meer Cacao Barry couvertures. De bonbon moet de visie van de finalist van het thema “Futropolis” weerspiegelen: het moet een frisse, sensationele ervaring zijn. De kandidaten hebben de mogelijkheid om hun volledig unieke en gepersonaliseerde chocoladevorm te maken om de bonbons te maken. De chocoladebonbon moet een ganache en minstens één andere textuur hebben. De jury let onder andere op bonbons die artistieke vakmanschap en technische vaardigheden volledig weergeven met chocolade.

Dag 3 – Finaledag

Na deze spannende tweede dag zijn er uiteindelijk 10 kandidaten gekozen die vandaag – 2 november – een poging mogen doen naar die felbegeerde titel.

DESMOND LEE – Singapore
ELIAS LÄDERACH – Switzerland
YOANN LAVAL – France
FLORENT CHEVEAU – USA
AKIHIRO KAKIMOTO – Japan
TOR STUBBE – Denmark
EUN-HYE KIM – Korea
MICHAL IWANIUK – Poland
BARRY JOHNSON – UK
JURGEN BAERT – Belgium


Vandaag staan er twee opdrachten op het menu. Wie zal straks de titel van Vincent Vallée uit Frankrijk overnemen? Vanaf 10.00 uur vanochtend zal de Facebookpagina van World Chocolate Masters live gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here