Hoop brouwt speciaal bier voor Sinterklaas: ‘De Zaanse Schoen’.

Chocolade en bier lijkt in veel gevallen een prima combinatie. Zo las jij gister al over de combinatie van Liefmans bier en Ruby chocolade van Callebaut. Vandaag kunnen we melden dat er ter gelegenheid van landelijke Sint-intocht in Zaandijk door Brouwerij Hoop een speciaalbier is gebrouwen. De Sint en zijn pietermannen landen 17 november met de stoomboot bijna letterlijk in de voortuin van brouwerij Hoop. Wellicht komen ze na afloop van de intocht een glas ‘Zaanse Schoen’ proeven.

Nieuw speciaalbier met vleugje chocolade

Deze unieke gelegenheid vraagt uiteraard om een passend bier met dito uitstraling. Zo is ‘Zaanse Schoen’ ontstaan. Onze Chocolate Porter met een Sint jasje. Dat wij de enige Zaanse brouwerij zijn met dit bier is geen toeval. Nergens wordt namelijk zoveel cacao verwerkt als in de Zaanstreek. De lucht is er vaak zwoel van! De combinatie Sinterklaas – Chocola – Zaanstreek is dus een eenvoudig abc’tje. De Chocolate Porter is een donker bier, maar met 6% zeker niet te zwaar. Bijna een vloeibare chocoladeletter!
De lancering van dit Zaanse cadeau van ‘vloeibare chocolade’ zal plaatsvinden op zaterdag 17 november. Iedereen van vanaf 18 jaar wordt uitgenodigd de brouwerij te bezoeken en dit bijzondere bier, tegen een introductieprijs te proeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here