Victoria’s

Dit gebakje is gemaakt van bladerdeeg/korstdeeg en victoriabeslag en is echt gemakkelijk om zelf te maken. Wij van BakkersBaas adviseren wel om dit gebakje vers te consumeren. Dit omdat het bladerdeeg dan nog lekker knapperig is. Bewaart u het gebakje langer dan één dag dan kan de korst vocht gaan opnemen waardoor deze zachter en taaier
wordt. Wat wel mogelijk is om de plakjes bladerdeeg met het victoriabeslag te bakken en deze bijvoorbeeld in een droogkast o.i.d. (koektrommel) te bewaren. Op deze manier hoef je ze alleen netjes te snijden, te vullen en te presenteren.

Voordat jij dit gebakje kan maken zal er eerst een bladerdeeg/korstdeeg gemaakt moeten worden. Ook heb jij wat victoriabeslag nodig. Uiteraard zijn deze recepten inclusief werkwijze te vinden op onze website. Uit dit recept zullen ongeveer 15 gebakjes komen.

Hollandse korst

Victoriabeslag

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 625
Victoriabeslag 175
Slagroom
Vruchtjes
Decoratie poedersuiker




Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   210° Celsius.
  • Baktijd:                ± 20 minuten.

Werkwijze:

  • Bakplaat klaarzetten met bakpapier of natmaken met water.
  • Korstdeeg uitrollen op 3 mm dikte.
  • Met een ronde of kartel steker van Ø 8 cm plakjes korstdeeg uitsteken.
  • Deze plakjes op de bakplaat leggen. Je kunt ze tegen elkaar leggen.
  • Plakjes vochtig maken met water.
  • Victoriabeslag opbrengen en deze lichtjes aanrollen of aandrukken.
  • Rusttijd op de bakplaat ongeveer 30 min.
  • Afbakken. Tip: als het victoriabeslag te snel kleurt en je korstdeeg nog niet helemaal gaar en krokant is, kun je ze alvast doorsnijden en in een matig warme oven krokant bakken.
  • Afkoelen.
  • Slagroom opkloppen en spuitzak met een grotere kartelspuit klaarleggen.
  • Doorsnijden (als dat niet al gebeurd is).
  • Slagroom op de onderste plak aanbrengen.
  • Bovenkant erop leggen.
  • Rozetje van slagroom erop spuiten.
  • Eventueel afwerken met een vruchtje o.i.d.
  • Licht poederen met decoratiepoedersuiker.
  • Presenteren.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here