NBC verwacht stijging van de broodprijs

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) verwacht dat de broodprijs de komende maanden met zeven tot tien procent zal gaan stijgen. Aan deze stijgende broodprijs liggen meerdere oorzaken ten grondslag, de belangrijkste factor is de btw-verhoging van zes naar negen procent die per 1 januari 2019 zal gehandhaafd worden. Maar ook de prijzen van grondstoffen spelen hier een rol in. De prijs van tarwe is door de warme en droge zomer namelijk met 25 procent gestegen.

Prijsverhoging zat eraan te komen

Daarnaast zijn ook de loonkosten gestegen en dit geld ook voor de transportkosten. Die laatste komt vooral door de stijgende brandstofprijzen. Volgens Flip van Straaten, directeur van NBC zat deze prijsverhoging eraan te komen. Volgens hem betekent dit dat de consument straks 10 tot 30 cent meer zal betalen voor een brood. Hij vermeldt hierbij wel dat wij consumenten ondanks deze prijsverhoging moeten beseffen dat de broodprijs in Nederland nog steeds erg goedkoop is wanneer deze prijzen worden vergeleken met andere basisvoedingsmiddelen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here