Moscovietjes

Moscovietjes zijn kleine malse cakejes waarin krenten en rozijnen als vulling zijn verwerkt. Deze cakejes kunnen los worden verkocht maar worden vaak ook in de bakkerij als dopje op de tulband (ook van een Moscovisch beslag) geplaatst. In een hoop bakkerijen worden deze specifieke producten gemaakt voor de kerstdagen. De bereiding van deze moscovietjes vraagt wel de nodige aandacht omdat het beslag vrij kwetsbaar is. Deze moscovietjes worden op een hogere temperatuur gebakken dan de tulband zelf. Dit is om uitdrogen te voorkomen doordat ze anders te lang in de oven staan.

Grondstoffen Gram
Eiwit 135
Kristalsuiker 85
Eigeel 200
Kristalsuiker 50
Citroenrasp 15
Boter 100
Beslagbloem of patentbloem 150
Krenten en rozijnen 70/70
Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius.
  • Baktijd:                10 – 12 minuten (siliconen matten wat langer als deze dikker zijn).

Werkwijze:

  • Volg de werkwijze via onderstaand artikel.

Werkwijze: een Moscovisch beslag draaien
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here