Wij van BakkersBaas zijn van mening dat dit klassieke recept door iedereen eens gemaakt hoort te worden. Deze heerlijke luchtige tulband vraagt om een bijzondere techniek. Bovendien is het belangrijk om het luchtige beslag snel in de vorm en in de oven te krijgen anders zal het snel zijn luchtigheid verliezen. Bij mijn eerste baas maakten we deze heerlijke tulbanden nadat Sinterklaas was vertrokken. Op deze manier was het dus een lekkernij voor de Kerst. Uit onderstaand recept komen twee heerlijke tulbanden.
Grondstoffen | Gram |
Eiwit | 200 |
Kristalsuiker | 125 |
Eigeel | 300 |
Kristalsuiker | 75 |
Citroenrasp | 20 |
Boter | 150 |
Beslagbloem of patentbloem | 240 |
Krenten en rozijnen | 100/100 |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 170° Celsius.
- Baktijd: 55 – 60 minuten.
Werkwijze:
- Volg de werkwijze via onderstaand artikel.