Moscovische tulband

Wij van BakkersBaas zijn van mening dat dit klassieke recept door iedereen eens gemaakt hoort te worden. Deze heerlijke luchtige tulband vraagt om een bijzondere techniek. Bovendien is het belangrijk om het luchtige beslag snel in de vorm en in de oven te krijgen anders zal het snel zijn luchtigheid verliezen. Bij mijn eerste baas maakten we deze heerlijke tulbanden nadat Sinterklaas was vertrokken. Op deze manier was het dus een lekkernij voor de Kerst. Uit onderstaand recept komen twee heerlijke tulbanden.

Grondstoffen Gram
Eiwit 200
Kristalsuiker 125
Eigeel 300
Kristalsuiker 75
Citroenrasp 20
Boter 150
Beslagbloem of patentbloem 240
Krenten en rozijnen 100/100
Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   170° Celsius.
  • Baktijd:                55 – 60 minuten.

Werkwijze:

  • Volg de werkwijze via onderstaand artikel.

Werkwijze: een Moscovisch beslag draaien
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here