Tony’s Chocolonely wil chocoladefabriek met achtbaan bouwen in Zaandam

Tony’s Chocolonely kondigde twee jaar geleden al aan een chocoladefabriek met achtbaan te willen gaan bouwen. Het lijkt er nu op dat het bedrijf eindelijk een plek heeft gevonden voor deze fabriek. De publiekstrekker voor 250.000 tot 500.000 bezoekers per jaar moet komen in Pakhuis De Vrede in Zaandam. De bedoeling in eerste instantie was Amsterdam. Er werd eerder een poging gedaan om ‘Tony’s Chocolonely Chocolate Circus’ onder te brengen op de NDSM-werf in Amsterdam. Tevergeefs dus.

Tony’s Chocolonely Chocolate Circus

Tony’s Chocolonely Chocolate Circus zal dus als de vergunningen rondkomen gerealiseerd worden bij Pakhuis De Vrede. Dit honderd jaar oude rijksmonument is een toepasselijke locatie. Vroeger hebben in dit pakhuis en bijbehorende silo’s talloze kilo’s cacao opgeslagen gelegen. Het pakhuis zal tevens het nieuwe hoofdkantoor worden van het chocolademerk. Ook moeten er twee fabrieken gebouwd worden die de beroemde repen gaan produceren. De gehele productie van boon tot reep moet te zien zijn volgens de directeur. En deze productielijn moet te bezichtigen zijn vanuit een karretje in de beloofde achtbaan. De komende maanden moet duidelijk worden of de komst van de fabriek echt mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here