Chocolade kransjes

Niks lekkerders en leuker dan chocolade kransjes maken met allerlei kleuren musketzaad. Voor het verkrijgen van deze chocolade is het belangrijk dat er eerst spuitbare chocolade wordt gemaakt. Uiteraard zijn wij de beroerdste niet om jou daarbij te helpen. Spuit de kransjes in ieder geval op vetdicht papier of plastic (bloemenfolie). Hierdoor krijg je een mooi oppervlak. (Bak)papier onttrekt namelijk cacaoboter vanuit de chocolade.

Wanneer er spuitchocoladecouverture wordt gebruikt van Callebaut hoeft er geen slagroom, likeur o.i.d. aan toegevoegd te worden om een spuitbare chocolade te verkrijgen. In onderstaand recept gaan we uit van Callebaut chocolade (met drie druppels).

GrondstoffenGram
Chocolade (puur, melk of wit)500
Slagroom of likeur25

Aanwijzingen:

  • Benodigdheden:  Spuitzak en kartelspuitje (klein).
Werkwijze:

  • Maak spuitchocolade zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Spuit kransjes op een (bak)plaat waar vetvrij papier op ligt of een stuk bloemenfolie.
  • Decoreer de kransjes met musketzaad.
  • Koel de kransjes kort zodat ze volledig stollen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here