Frans brood is te zout en bevat bestrijdingsmiddelen

Het brood in Frankrijk ligt onder vuur. Het tijdschrift van de Franse consumentenbond, 60 Millions de Consommateurs heeft brood van 65 bakkerijen en supermarkten getest. En wat blijkt, de helft van het brood bevat een grote hoeveelheid resten van bestrijdingsmiddelen, of is te zout.

Het Franse brooddecreet

In het Franse brooddecreet uit 1993 staat het volgende: een brood bestaat uit meel, gist, water en een beetje zout. Maar volgens het tijdschrift wordt dat decreet regelmatig overtreden. Zo worden er middelen aan toegevoegd waardoor het brood altijd een constante kwaliteit heeft. Ook wordt, om de smaak te waarborgen, flink met zout gestrooid. Vooral het volkoren brood heeft daar in Frankrijk “last” van.
Restanten van bestrijdingsmiddelen

Nog een ander probleem zijn de restanten van de bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt. Ook in de Franse landbouw wordt net als elders, gebruikgemaakt van bestrijdingsmiddelen. Als de tarwe (of het andere graan) in de vorm van meel naar de bakkerij gaat, zitten er nog altijd restanten in van de herbiciden of pesticiden. Gelukkig wordt er wel geconcludeerd dat de norm niet wordt overschreden.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here