Ambachtelijke chocolade krakelingen gemaakt van de fijnste Belgische Callebaut chocolade. Uiteraard zijn deze krakelingen te maken van melkchocolade, witte chocolade of pure chocolade. Het spuiten van krakelingen zal de eerste paar keren wel als lastig kunnen worden ervaren.
Wanneer er spuitchocoladecouverture wordt gebruikt van Callebaut hoeft er geen slagroom, likeur o.i.d. aan toegevoegd te worden om een spuitbare chocolade te verkrijgen. In onderstaand recept gaan we uit van Callebaut chocolade (met drie druppels).

Grondstoffen | Gram |
Chocolade (puur, melk of wit) | 500 |
Slagroom of likeur | 25 |
Aanwijzingen:
- Benodigdheden: Spuitzak en kartelspuitje (klein).
Werkwijze:
- Maak spuitchocolade zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
- Spuit krakelingen op een (bak)plaat waar vetvrij papier op ligt of een stuk bloemenfolie.
- Koel de krakelingen kort zodat ze volledig stollen.