Bakkers sluiten 2019 af met 0,9% omzetstijging

Uit de definitieve cijfers van de deelnemers aan de BakkerijMonitor blijkt dat hun omzet over het hele jaar 2019 met 0,9% procent is gestegen. Volgens Friso Berghuis (eigenaar van BakkerijMonitor) lijken deze cijfers positief maar zijn er tal van kanttekeningen te vermelden.

De kanttekeningen!

Er werden in 2019 1,7 procent minder transacties gerealiseerd. De afzet is iets gedaald met 1 procent. In 2018 gingen er gemiddeld 2,25 artikelen mee per transacties en in 2019 is dat uitgekomen op 2,23. Juist deze transacties zijn zorgelijk. De omzet is dus vooral gestegen door de ingevoerde prijsverhogingen begin 2019. De gemiddelde besteding per transactie is gestegen met 2,7 procent van €6,66 naar €6,83. 

Omzet zaterdag onder druk

Op dinsdagen zijn opvallend meer transacties gemeten, dan op de andere dagen van de week, blijkt uit de cijfers. Ook de vrijdagen zien er goed. Er wordt meer omzet gerealiseerd bij 1 procent minder transacties. Wat door bakkers als de beste dag wordt gezien, de zaterdag, staat de omzet iets onder druk maar zien we wel 2,4 procent minder klanten.

Volledige artikel

Het volledige artikel is te lezen op de website van Bakkerswereld. In de eerstvolgende editie van Bakkerswereld, die 24 januari verschijnt, wordt uitgebreider stilgestaan bij bovenstaande ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here