BakkersBaas kijktips #14

BakkersBaas komt vandaag ook weer met een herinnering met daarin enkele kijktips voor de rest van deze week. Vorige week is het zevende seizoen van het bakprogramma The Great British Bake Off begonnen bij de NPO1. Vandaag gaan we weer verder. Ook nu zal er tot en met vrijdag iedere avond een aflevering te zien zijn rond de klok van 19.00.

Kijktips: 14 – 18 augustus

In The Great British Bake Off start de zoektocht naar Engelands meest getalenteerde thuisbakker. Hieronder volgt een korte omschrijving van de afleveringen die deze week nog worden uitgezonden. Noteer deze alvast in je agenda.

14-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 – Botanische week
Er zijn nog maar zeven bakkers over. Er zijn drie opdrachten waarvoor inspiratie uit de natuur wordt gehaald. De bakkers mogen alles wat groeit en bloeit gebruiken om hun baksels de ultieme botanische smaak te geven. Als signatuuropdracht mogen de bakkers met frisse Citrus smaken een eigen draai geven aan hun creatie. Verborgen onder de geruite doeken ligt een gebladerde technische opdracht. Als botanische spektakelstuk maken de bakkers uitbundig gedecoreerde taarten.

15-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 – Desserts
Week zeven van The Great British Bake Off is de dessertweek. De bakkers krijgen een signatuuropdracht voorgeschoteld, ze moeten alles uit de kast moeten trekken om Mary en Paul te imponeren. De technische opdracht is een ingewikkeld Frans dessert. En de dessertweek is compleet met een soort mousse-marathon als spektakelstuk.

16-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 – Tudorweek
Mary en Paul hebben drie nieuwe opdrachten bedacht die zijn geïnspireerd op de tijd van de Tudors toen Hendrik de Achtste regeerde en er flamboyante banketten met indrukwekkende tafelversieringen gehouden werden. Als signatuuropdracht maken de bakkers pasteien. Voor de technische opdracht bakken de bakkers een ongewoon Tudorkoekje. En als spektakelstuk maken de bakkers iets van marsepein dat niet zou misstaan op de tafels van een weelderig Tudorbanket.

17-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 – Patisserie
In de halve finale is het patisserieweek. Er zijn nog maar vier bakkers over. Voor de signatuuropdracht mogen de bakkers hardhandig met boter omspringen en naar hartenlust hun deeg vouwen tot de perfecte lagen van een moeilijk Frans bladerdeegkoekje. Bij de technische opdracht legt Paul de lat hoog. Hij test de kundigheid van de bakkers met gebak op gistbasis met vruchten en verfijnd chocoladewerk. Het spektakelstuk is de laatste kans voor de bakkers om met een overvloed van minigebakjes te bewijzen dat ze een finaleplaats verdienen.

18-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 – De finale
Het is de finale en er zijn nog maar drie bakkers over. Voor de signatuuropdracht maken de bakkers schuimgebak. Voor de technische opdracht heeft Mary de bakkers een recept van maar één zin gegeven en verder moeten ze het zelf uitzoeken. Het spektakelstuk maken de bakkers, terwijl hun familie zich op het gazon voor de tent verzamelt. Wie wordt de winnaar?




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here