Bakkers in actie voor Sint Maarten

De bakkerijbranche komt in actie voor het Rode Kruis, dat op dit moment hulp aanbiedt aan de slachtoffers op Sint Maarten. De NBOV, Stichting Ambachtelijke Bakkerij en Zeelandia zijn een samenwerkingsverband gestart om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Zoals we allemaal weten het orkaan Irma een spoor van vernieling achtergelaten op in de Cariben. Duizenden mensen hebben nu directe hulp nodig. De Rode Kruis vrijwilligers verlenen medische hulp, delen voedsel uit en helpen met onderdak.

Wat houdt de actie in?

De actie ‘Bakkers in actie’ is kort en krachtig en loopt van 25 september tot en met 1 oktober 2017. De actie bestaat uit 2 onderdelen:

Tassenactie

Speciaal voor deze actie zijn bedrukte tassen gemaakt. Als ambachtelijke bakkers kunt u deze tassen (verpakt in dozen à 100 stuks) bestellen. Deze vult u zelf met:

  • 1 meergranenbrood
  • 4 krentenbollen
  • 6 witte bollen
  • 4 verrassingsproduct(en) (eigen specialiteit)

De gevulde tas verkoopt u voor € 10,=. Hiervan gaat € 1,= naar het goede doel. Om de actie in de winkel onder de aandacht te brengen, worden bij elke doos met 100 tassen 2 posters (op A1 formaat) en 1 toonbankkaart (op A4 formaat) gratis meegeleverd.

tas

Stickers

Ook is het mogelijk om stickers (verpakt per 100 stuks op vellen) te bestellen. Op de stickers staat vermeld dat de afdracht aan het goede doel € 1,= bedraagt. U kunt dan zelf bepalen op welk(e) product(en) deze sticker wordt aangebracht.

Rode Kruis

Het Rode Kruis is zeer enthousiast over onze actie. Maar deze slaagt uiteraard alleen met uw steun. Op vrijdagavond 15 september a.s. wordt een speciaal TV-programma uitgezonden via NPO 1. Van 21.30 tot 22.30 uur doet presentator Art Rooijakkers live verslag vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De initiatiefnemers van ‘Bakkers in actie’ zullen hierbij aanwezig zijn om daar de actie – en daarmee de ambachtelijke (banket)bakkerij – onder de aandacht te brengen.

Het resultaat

De verwachting is dat we rond 2 oktober aan het Rode Kruis bekend kunnen maken wat de opbrengst van onze actie is. Hiermee laten we zien waartoe wij als ambachtelijke brood- en banketbakkers in staat zijn en helpen we de slachtoffers op Sint Maarten en de andere Bovenwindse Eilanden. Zij zullen u zeer dankbaar zijn!



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here