Niek van Waarde en Michel Schröder winnen Bread in the City

Het Nederlands BoulangerieTeam is eerste geworden op de Sigep in Italië. De IJs- en Bakkersvakbeurs Sigep in Italië werd gehouden van 18 tot en met 22 januari in Rimini. Michel Schröder en Niek van Waarde maakten na afgelopen zondag al een goede zet richting de eerste plek. Uiteindelijk ziet coach Mike Onasse alle uren training resulteren in een eerste plaats.

De wedstrijd

Niek en Michel moesten in acht uur tijd diverse soorten brood, getoerd (viennoiserie), taarten, pizza’s, quiches en sandwiches maken. Dit alles werd samen met een showstuk gepresenteerd aan de jury.

De wedstrijd in Italie bevatte een zeer sterk deelnemersveld. Nederland nam het op tegen zeven teams uit China, Duitsland, Japan, Peru, Spanje, Taiwan en Zwitserland. Tijdens het WK Boulangerie bleek onlangs China te sterk. Aziaten blijken steeds sterker te worden in het meedoen aan wedstrijden. Al komt dit vooral doordat zij veel tijd vrij maken om te trainen voor zulk soort wedstrijden.

De showtafel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here