NIEUWE WEDSTRIJD: Beste bonbon van Nederland

Naast de legendarische wedstrijd ‘Dutch Pastry Awards‘ met als hoofdprijs de titel ‘Beste patissier van NL’ komt het Dutch Pastry Team met een nieuwe wedstrijd; ‘De beste bonbon van Nederland‘.

Wie maakt de lekkerste bonbon van Nederland? Ben jij creatief in design en smaak? Ga dan de uitdaging en ontwerp de ‘lekkerste bonbon van Nederland’ 2020!

Elk jaar ontwikkelt het ‘Dutch Pastry Team’ een nieuwe bonbonmal. Met deze bonbonmal ga jij aan de slag om jouw eigen bonbon te ontwikkelen die uitblinkt in zowel smaak als uiterlijk.

Op de wedstrijddag lever je de bonbons in bij de jury. De jury zal bestaan uit leden van het Dutch Pastry Team en gerenommeerde gast juryleden. Zij beoordelen jouw creatie op uiterlijk en smaak. En wie weet… word jij uitgeroepen tot winnaar van de ‘Beste bonbon van Nederland’.

Reglement

– Maak 24 stuks gelijke bonbons met de bonbonmal ‘the juicer’ van het Dutch Pastry Team, ontworpen in 2019. (Code bonbonmal: CW1926, Chocolate World)

– De bonbon moet gevuld zijn met minimaal 2 vullingen. De vullingen dienen te bestaan uit minimaal 2 verschillende texturen.

– Presenteer 12 bonbons op een aangewezen plexiglas plateau. Elke deelnemer krijgt bij het inleveren van de bonbons een deelnemers nummer. Je plaats zelf jouw bonbons op de plateaus in het vakje met jouw deelnemers nummer. Een bestuurslid van het Dutch Pastry Team zal aanwezig zijn om dit goed te begeleiden.

Uitleg: Er staan 12 plateaus klaar met op elk plateau 20 vakjes met een nummer. Je plaats op elk plateau één bonbon bij jouw nummer. Zo krijgt uiteindelijk elk jury lid één plateau met daarop 20 verschillende bonbons. Zo is het overzichtelijk voor de juryleden om goed te kunnen beoordelen.

– Presenteer 12 bonbons op eigen presentatiemateriaal (ruimte presentatie maximaal 40 x 40 cm). Deze bonbons komen te staan op een etalage tafel en dienen als (foto) galerij voor de bezoekers van de beurs. De jury zal de presentatie en aantal ingeleverde bonbons beoordelen (zie beoordelingscriteria).

– Maak een korte beschrijving (maximaal 40 woorden) over jouw bonbon. Vermeld hierin o.a. de smaken die je verwerkt hebt in je bonbon. De beschrijving wordt uitgedeeld aan de juryleden tijdens het beoordelen van de bonbons, en wordt geplaats naast jouw bonbons op de etalage tafel. Stuur je definitieve bonbon omschrijving uiterlijk vóór 1 februari 2020 naar bestuur@nederlandspatisserieteam.nl

– Beoordelingscriteria
De jury zal de bonbons beoordelen op de onderstaande punten. Per onderdeel kun je maximaal 10 punten scoren. De smaak telt dubbel (dus maximaal 20 punten). De totale maximale score per jurylid is 60 punten.

Smaak
Textuur/Structuur
Techniek (juistheid van toegepast technieken) Originaliteit/totale indruk
Presentatie + juiste hoeveelheid bonbons*

20 punten 10 punten 10 punten 10 punten 10 punten

*bij een onjuist aantal ingeleverde bonbons, volg 5 punten aftrek per jurylid.

Meedoen

Tijdens Bakkersvak 2019 waren er golden tickets te bemachtigen bij het kopen van de nieuwe bonbonmal. Deze evenement is natuurlijk al voorbij. Maar er is ook nog een andere manier om mee te kunnen doen.

De andere 10 deelnemers plaatsen zijn te verkrijgen door inschrijving. Vul het formulier op de website in met daarin je naam, adres, leeftijd en een omschrijving + receptuur van je bonbon. Aan de hand van je omschrijving en de recepturen wordt door een onafhankelijke jury de 10 beste deelnemers gekozen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here