Herfstvakantie: Bakkerijmuseum in Hattem in het teken van speculaas

Wil jij tijdens de herfstvakantie met de kids iets gaan doen of gewoon lekker zelf iets ondernemen? Bij het Bakkerijmuseum in Hattem kun je tijdens de herfstvakantie (van zaterdag 14 tot en met zaterdag 28 oktober) terecht voor een leuk dagje uit. Het museum heeft gedurende deze periode het thema speculaas omarmd. Iedereen kent het dit heerlijke product, maar waar komt het eigenlijk vandaan? Wat is de geschiedenis van deze Hollandse lekkernij? Hoe wordt speculaas gemaakt en waarom speelde de VOC daarbij zo’n belangrijke rol? Deze vragen worden allemaal beantwoord in het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem.

Een leuk dagje uit

Tijdens de herfstvakantie kunnen de kinderen, op een speelse manier, leren hoe speculaaspoppen gemaakt moeten worden met gebruik van fraaie koekplanken. Een leuke bakles gegeven door onze vakmensen die met liefde voor het ambacht laten zien hoe geurig, gekruid deeg omgetoverd kan worden tot ridders en jonkvrouwen. Niet alleen kijken en luisteren maar vooral zelf de handen uit de mouwen steken, daar draait het allemaal om in Hattem. Het maken van speculaas is een hele klus maar de voldoening zal groot zijn zodra de fraaie pop uit de vorm wordt getikt en kinderen er met amandelen en suikerwerk een persoonlijke touch aan mogen geven.


Als de koeken in de oven staan hoeft niemand zich te vervelen want bakker Fred staat elke dag meerdere keren klaar in het sfeervolle museumtheater met een spetterende familievoorstelling. Deze keer maakt hij midwinterfiguren van brooddeeg, natuurlijk worden de kinderen daar weer volop bij betrokken. Humor en handwerk gaan hand in hand tijdens drie kwartier bakplezier. Aan het einde van dit leerzame en smaakvolle dagje uit krijgen de kids een zak bakkersspeculaasmix en een koekplank mee. Hiermee kunnen ze thuis nog eens aan de slag. Meer informatie kun je vinden op de website: https://www.bakkerijmuseum.nl/

Openingstijden herfstvakantie: 
Maandag t/m zaterdag: 09:30 tot 17:00 uur
Kinderbakactiviteit: 09:30 tot 16:00 uur

Zondag gesloten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here