Geen medaille voor Nederland tijdens WorldSkills in Abu Dhabi

Afgelopen week vonden in Abu Dhabi de WorldSkills plaats. Klik snel verder voor schitterende foto’s van de meesterwerken die hier zijn gemaakt. Nederland deed ook mee aan het onderdeel; patisserie. Iris Kleinjan van het Albeda College was de uitverkorene nadat ze in eigen land mbo-kampioen in de categorie patisserie was geworden. Hiermee vergaarde ze een ticket naar de 44ste editie van WorldSkills. Jammer genoeg won ze geen medaille tijdens de WorldSkills.

Wat is WorldSkills?

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden meer dan 1.300 jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijdvorm om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement van de wereld.




De vakwedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van vaktrots en het stimuleren van talent over de hele wereld. Naast deze wedstrijden biedt WorldSkills een uitstekend platform voor beroepsoriëntatie en het opbouwen van een internationaal netwerk.

Iris Kleinjan

Iris moest twee dagen vol aan de bak in Abu Dhabi. Ze maakte o.a. een schitterende hamburger taart waarin allerlei verschillende texturen en smaken verwerkt zaten. Ook moest ze eclairs maken en een chocolade sierstuk. Ook moest ze marsepeinfiguren maken, ze kreeg op locatie pas te horen welk dier dit moest worden. Al met al een behoorlijke uitdaging waar Iris zich maximaal voor heeft ingezet. “Heel indrukwekkend en gaaf om mee te maken”, vertelde ze tegen haar docent. 

Galerij

Hieronder kun je een flink aantal foto’s terugvinden van de WorldSkills. In de eerste vier foto’s zijn de producten van Iris te bezichtigen. Voor de rest kun je verschillende chocolade sierstukken bekijken en zelfs een aantal sierstukken die van brood zijn gemaakt. Foto’s zijn mede mogelijk gemaakt door mijn collega Cees Bakker, die aanwezig was tijdens deze wedstrijden in Abu Dhabi.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here