Donkere chocolade tegen rimpels?

Ben jij dol op chocolade, rode wijn, rode druiven of bosbessen? Dan hebben we waarschijnlijk goed nieuws voor je! Volgens recent onderzoek kunnen deze producten namelijk het “medicijn” zijn voor een huid met weinig rimpels. Men heeft namelijk een manier ontdekt om oude cellen in het laboratorium te verjongen, waardoor ze er niet alleen jonger uitzien, maar zich ook meer als jonge cellen gaan gedragen.

Professor Lorna Harries

Een team dat onder toezicht van professor Lorna Harries, hoogleraar Molecular Genetics (moleculaire genetica) aan de universiteit van Exeter ontdekte een manier om inactieve verouderingscellen te verjongen. Enkele uren na de behandeling begonnen deze oudere cellen zich te splitsen en hadden ze langere telomeren. Deze dienen ter bescherming van chromosomen. Hoe langer deze telomeren zijn, des te jonger zijn de cellen.



Eerder onderzoek

Deze bevindingen zijn ook in een eerder onderzoek naar voren gekomen. In samenwerking met professor Richard Faragher en dr. Elizabeth Ostler werd toen ook ontdekt dat het verouderingsproces van deze cellen kon worden teruggedraaid met bepaalde chemicaliën. De onderzoekers pasten verbindingen toe, reversatrol-analogen, chemicaliën op basis van een stof (flavonoïden) die van nature voorkomt in rode wijn, donkere chocolade, rode druiven en bosbessen, op cellen in de cultuur. 

Er is nog meer veel meer onderzoek nodig maar dit onderzoek heeft een aantal professoren al flink doen verbazen. Wil je het gehele bericht lezen? Klik dan hier voor een doorverwijzing naar de juiste website. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here