Bakkers gaan mogelijk voor Kerst opnieuw staken

Afgelopen donderdagmiddag begonnen Bakkersland, Vomar en Jaffa Bakery met een 24-uursstaking voor een beter cao. Volgens de vakbond FNV was het voor het eerst dat bakkers in Nederland staken voor betere arbeidsvoorwaarden. Nadat de staking gisteren voorbij was kwam de vakbond met het nieuws dat de bakkers ook vlak voor de Kerst willen gaan staken. Vooral omdat volgens de vakbond de staking niet had geresulteerd in het gewenste resultaat.

CAO Bakkersbedrijf

Onder het cao Bakkersbedrijf vallen ongeveer 38.000 medewerkers. Men is het niet eens met de geboden loonsverhoging van 3,75 procent over 2,5 jaar. Deze vinden de bakkers te laag. Ook hebben de bakkers grote moeite met de zogenaamde urenbank. Ze hebben het idee dat ze straks om de haverklap naar huis worden gestuurd om daarna deze niet gewerkte uren weer in te kunnen halen. Ook willen de bakkers gewoon de toeslagen behouden voor het werken op feestdagen.


Met Kerst staken

De vakbond FNV wil nu volgende week een nieuwe staking starten om een beter cao af te dwingen. Waarschijnlijk zullen er dan ook bakkers van lokale ambachtelijke bakkerijen meedoen. Werkgevers zullen met Kerst voor de deur hier niet op zitten te wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here