Winnaar Heel Holland Bakt krijgt baan aangeboden

Hans Spitsbaard won nog niet zo lang geleden het vijfde seizoen van Heel Holland Bakt. Tijdens de opnames van College Tour, een programma waarin studenten de kans krijgen om samen met Twan Huys gasten uit binnen- en buitenland te kunnen interviewen, was Hans ook aanwezig. Tijdens deze opnames stelde hij topkok Yotam Ottolenghi een vraag.

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi deed ervaring op in diverse sterrenrestaurants en startte uiteindelijk zijn eigen zaak. In 2002 werd de eerste zaak geopend in Notting Hill in samenwerking met Noam Bar en Sami Tamimi. Het doel was om het beste kant-en-klare eten in Londen te verkopen, zowel zoete als hartige gerechten. Later openden nog drie andere Ottolenghi-restauarants.

Topkok Yotam Ottolenghi won onlangs de Johannes van Damprijs. Hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie. Deze prijs wordt sinds 2013 uitgereikt door de Universiteit van Amsterdam. Ook kreeg hij een paar dagen geleden een award uitgereikt voor zijn eigen zoete bakboek ‘Sweet’, dit boek is in Nederland ondertussen 400.000 keer verkocht. Het zoete bakboek schreef hij in samenwerking met Helen Goh, een bekend patissier in Australië.




Hans Spitsbaard

Hans was dus aanwezig bij de opnames van College Tour en stelde de topkok de vraag of hij moet stoppen met zijn studie Technische Bedrijfskunde en kiezen voor zijn nieuwe droom. Hij kreeg het volgende antwoord. “Het is overduidelijk dat je erg getalenteerd bent maar dat de optie aanwezig is om zowel ingenieur en bakker te worden. Als je een baan wil, kom dan naar mij”. Volgens Misset Horeca hebben de twee na de opnames nog met elkaar gesproken.

De aflevering van College Tour waarin Hans de baan aangeboden krijgt wordt vanavond om 21:05 uur uitgezonden bij NPO2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here