Industriële bakkerij uit Finland komt met Krekelbrood

Fazer is in Finland één van de grootste bedrijven in de voedselindustrie, het bedrijf heeft verschillende industriële bakkerijen, Fazer-bakkerijen en een groot aantal in-store bakkerijen. Het bedrijf brengt vandaag een brood op de markt dat voor een deel bestaat uit gemalen krekels. Men hoopt zo een steentje bij te dragen aan de voedseltekorten.

Krekelbrood

In gesprek met BBC News geeft het bedrijf aan dat het product het eerste in zijn soort is. Het Krekelbrood bevat ongeveer zeventig gedroogde en gemalen krekels. Deze gemalen krekels worden gemengd met bloem, tarwe en andere zaden. Een woordvoerder van het bedrijft geeft aan dat het brood meer eiwitten bevat dan een normaal tarwebrood. Krekels bevatten ook nog eens goede vetzuren, calcium, ijzer en vitamine B12. De krekels die voor het Krekelbrood worden gebruikt komen uit Nederland. Het bedrijf is daarnaast ook op zoek naar een lokale leverancier omdat de bevoorrading vanuit Nederland gelimiteerd is.


Verbod

Het Krekelbrood is al geruime tijd in ontwikkeling maar kan nu pas worden verkocht. De Finse autoriteiten moesten namelijk nog toestemming geven. Het verbod op de verkoop van insecten die zijn gefokt voor de voedselproductie is namelijk net opgeheven. Ook in Nederland is dit verbod al eerder opgeheven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here