Eindelijk brood uit Libanese bakkerij

De Libanese bakker Ibrahim el Yamani is al voor langere tijd bezig om een broodfabriek te starten in Middelburg. Na een heftig jaar rollen nu eindelijk de voor Arabische landen kenmerkende platte broodjes (khibiz) over de transportband. Hij en zijn vrouw hebben drie ton geinvesteerd in een complete baklijn die van Libanon naar Vlissingen is verscheept en opgebouwd. Ondertussen zijn ze bijna blut en zitten er nog een hoop zaken tegen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) wil nog niet meewerken aan een permanent verblijf van Ibrahim en Abdellah (zoon van het echtpaar). De instantie wil bewijs dat de bakkerij een levensvatbaar bedrijf is en voor banen zorgt. In november werden ook twee verblijfsvergunningen aangevraagd voor twee Libanese, in khibiz gespecialiseerde werknemers van El Yamani. Deze heeft hij hard nodig om zijn bakkerij te laten draaien.

Op dit moment heeft Ibrahim el Yamani van Orionis, een werk-leerbedrijf een aantal mensen aangenomen. Deze werknemers krijgen instructies van Ibrahim. Voor het nieuwe bedrijf is het natuurlijk van groot belang dat de twee gespecialiseerde werknemers uiteindelijk hier aan het werk kunnen. Hetzelfde geldt voor zijn zoon.

Ook moet er snel geld verdient gaan worden. Dat lukt best aardig. Men heeft al verschillende afnemers gevonden en verwacht er snel meer te vinden. Op dit moment lopen er tienduizend broodjes van de band. Dat is slechts een kwart van de productiecapaciteit. Volgende maand wil Ibrahim de productie verhogen. Dat is goed mogelijk met goede marketing. Via deze link kun je een filmpje zijn van de broodfabriek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here