BakkersBaas kijktips #10

Vandaag een drietal kijktips op BakkersBaas. Een van deze kijktips heeft 100% procent iets te maken met de bakkerij. In het programma Keuringsdienst van Waarde gaat het namelijk over volkoren. De andere twee kijktips hebben in mindere mate iets met de bakkerij te maken maar zijn in onze ogen zeker het kijken waard. In Broodje gezond gaat het over de detox. Detoxen is een door alternatieve behandelaars gebruikte term voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. Ook wordt er een documentaire uitgezonden waarin een topchef en wetenschapper de strijd aan gaan in de keuken. Wie maakt het beste eten?

Kijktips: woensdag 14 juni

In Keuringsdienst van Waarde is vanavond het onderwerp; volkoren. De Keuringsdienst duikt deze week in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Donker en gezond. Maar wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? Wat blijkt, het ene bruine brood is het andere niet. Broodnodig om eindelijk eens helder te krijgen wat er wel en niet in onze boterhammen zit. Keuringsdienst van Waarde, woensdag 14 juni om 20.25 uur op NPO 3.

In Broodje gezond gaat het over detoxen. Het is hip en populair. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet.. het doel is hetzelfde. Je lichaam reinigen van al het gif dat je binnenkrijgt. Maar om welk gif gaat het nu precies? En wat gebeurt er in je lijf als je Detoxt? En, wellicht nog interessanter, wat gebeurt er niet? Ook Broodje Gezond reinigt zichzelf en onderzoekt de zin en onzin over Detox… Broodje Gezond, woensdag 14 juni om 21.00 uur op NPO 3.

In 3Doc: Chef vs Science gaan een topchef en een wetenschapper het gevecht aan in de keuken. Wie maakt het beste eten? Ze bereiden beiden ieder op eigen wijze een drie gangen menu. De kok doet dit met gevoel en intuïtie, de wetenschapper werkt op basis van zijn kennis. Ondertussen leren we vanuit de wetenschap hoe ons eten verandert tijdens het kookproces.

Marcus Wareing is een top chef met twee Michelin sterren en zijn gerechten zijn het resultaat van jaren ervaring en oefening. Nu wordt hij uitgedaagd door Mark Miodownik, een wetenschapper die meer ervaring heeft in het laboratorium dan in de keuken. Het is de vraag of Mark met zijn wetenschappelijke kennis beter resultaat weet te boeken dan Chefkok Marcus. Mark geeft wel door middel van de wetenschap inzicht in onze favoriete gerechten en laat zien welke verbazingwekkende veranderingen eten tijdens de bereiding in de keuken ondergaat. 3Doc: Chef vs Science – The ultimate kitchen challenge, woensdag 14 juni om 22.20 uur op NPO 3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here