Bakkerij levert tot aan het strand

Voortaan is het mogelijk om iets van de bakker te laten bezorgen wanneer je aan het strand ligt te genieten van de zon. Een kleine kanttekening; dit is alleen mogelijk wanneer je je aan de Belgische kust (Oostende) bevindt. Studenten brengen per bakfiets en gestuurd door een GPS-systeem de bestelling ter plaatse. Volgens Luc David van bakkerij Decock staan de studenten in de rij voor een bijbaantje.

De fietskoerier

De bakkerij werkt al drie jaar met een fietskoerier die brood aan huis levert. Dit moet dan wel de dag vooraf besteld worden. Luc David zijn kinderen kwamen uiteindelijk met het idee om bestellingen ook tot aan het strand te bezorgen. “Veel strandgasten hebben namelijk geen zin om hun kleren weer aan te trekken terwijl ze wel trek hebben in een broodje”, aldus Luc David.

GPS-tracker

Mensen kunnen via de webshop of Facebookpagina een bestelling plaatsen. Dit is voor iedereen mogelijk want Oostende heeft sinds vorige week ook overal de beschikking over gratis WiFi. Er wordt via een tablet gecommuniceerd wanneer de klant zijn bestelling geleverd wordt. De bestelling wordt met behulp van een GPS-tracker bezorgd. De bestelling wordt niet tot op het strand geleverd, omdat dit zal resulteren in een zoektocht tussen alle strandgasten. De klant zal even naar de Zeedijk moeten lopen en kan hier zijn bestelling afhalen.

Het volgende idee

De eigenaar van bakkerij Decock denkt ondertussen alweer aan een volgende innovatie. “We startten wellicht ook met pushberichten via onze site en Facebook waarbij we laten weten aan alle klanten uit ons bestand als er een nieuw product vers uit de oven komt”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here