Minder telers kweken meer aardbeien

De afgelopen tien jaar is de aardbeiproductie in Nederland met bijna de helft gestegen. Daarentegen is het aantal aardbeientelers ford gedaald. In 2006 werd er nog 39,2 miljoen kilo aardbeien geproduceerd, in 2016 was dat 57,5 miljoen kilo. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is het aantal telers drastisch afgenomen van 830 in 2006 naar 450 in 2017.

Opbrengst

Omdat er steeds meer aardbeien in kassen worden geteeld is het aantal hectare waarop aardbeien worden verbouwd ook gedaald. Dit betekent logischerwijs dat de opbrengst per hectare in kassen veel hoger is wanneer dit vergeleken wordt bij teelt in de volle grond. Nederland staat zevende als we kijken naar de grootste aardbeienproducten van Europa.

NOS

Op de website van de NOS kun je een interessant artikel vinden over het vinden van opvolgers. Het is namelijk zo dat een hoop aardbeientelers geen opvolger kunnen vinden. Ook kun je er een filmpje kijken over de ontwikkeling die zich de afgelopen jaren heeft opgespeeld binnen deze sector. Klik hier om naar de pagina van de NOS te gaan.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here